Twee-factor authenticatie (2FA)
Het is uiteraard van enorm belang dat uw gegevens niet in handen van onbevoegden komen. Daarom is het nu mogelijk gemaakt om een tweede beveiligingslaag toe te voegen door in uw database twee-factor authenticatie (2FA) te activeren. Dit zorgt ervoor dat na het succesvol inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord, er nog een tweede stap nodig is om bij de gegevens te komen. De gebruiker moet een extra beveiligingscode invullen die specifiek voor die gebruiker is, op dat moment. De recentste versies van de Regelneef app zijn hier ook op voorbereid.
Centraal activeren van 2FA
Het is zeer eenvoudig in één keer actief te maken voor alle gebruikers. Ga hiervoor naar Onderhoud->Instellingen->Beveiliging, en vink deze nieuwe optie aan.
Eerste keer inloggen: koppelen aan een authenticator app
Wanneer een gebruiker daarna voor het eerst inlogt in Regelneef op de desktop, wordt er een scherm Authenticator setup met instructies getoond waarmee de gebruiker via een QR code zijn Regelneef account kan koppelen aan een authenticator app, bijvoorbeeld Google Authenticator.
Door in de app te kiezen voor toevoegen kan de QR code die Regelneef toont worden gescand met de app, waarna er een Regelneef item wordt toegevoegd aan de authenticator app. Hierin staat de naam van de database, de gebruiker, en direct ook een beveiligingscode. In Regelneef kan nu de beveiligingscode worden ingevoerd, waarna het inloggen compleet is. Regelneef weet dan dat de gebruiker een authenticator app gekoppeld heeft, en zal de setup on het vervolg niet meer tonen.
Volgende keren inloggen
Bij volgende keren wordt na het invullen van een juiste gebruikersnaam en wachtwoord direct gevraagd naar de beveiligingscode. Men zal dus altijd de eigen authenticator app nodig hebben om deze beveiligingscode te kunnen weten.
Resetten van 2FA bij een gebruiker
Wanneer een gebruiker zijn eerdere koppeling met de authenticator app niet meer kan gebruiken (bijvoorbeeld wanneer men een nieuwe telefoon heeft en er geen backup was gemaakt), dan moet de gebruiker opnieuw de Authenticator setup kunnen doen. Dit is mogelijk door als administrator naar Onderhoud->Gebruikers te gaan, en in het detailscherm van de betreffende gebruiker de knop 2FA resetten te gebruiken.
Cloud-only
Dit 2FA systeem is alleen relevant voor de cloud-versie van Regelneef.
Database naam
Voortaan wordt de naam van de database vermeld in de titelbalk van Regelneef – naast het versienummer.
Deze naam heeft betrekking op de gehele database, dus een niveau hoger dan de eventuele meerdere filialen.
Bij onderhoud->Instellingen is op de tab Algemeen deze naam desgewenst te wijzigen.
Documenten bij plaatsingen
De documentkoppelingen vanuit de uitzendkracht zijn nu ook beschikbaar bij plaatsingen. Deze feature van het Regelneef archief in de cloud-versie maakt het mogelijk om documenten te koppelen aan een bepaalde plaatsing, terwijl ze feitelijk in het archief bij de uitzendkracht staan.
- In het detailscherm van een plaatsing is een knopje zichtbaar die direct het aantal documenten toont. Door erop te klikken wordt het koppeling-scherm geopend.
- In de tab Plaatsingen bij een uitzendkracht is een kolom zichtbaar met het aantal documenten van elke plaatsing. Door op dit getal te dubbelklikken wordt direct het koppeling-scherm geopend.
- In de planlijst uitzendkrachten is een nieuwe kolom beschikbaar met met het aantal documenten van elke plaatsing.
Overig
Importeren van loon en tarief voor plaatsingen
Het is nu mogelijk om vanuit een Excel lijst meerdere plaatsingen een aangepast uurloon en tarief te geven. Dit scheelt een hoop tijd in vergelijking met het handmatig aanpassen per plaatsing.
Het nieuwe uurloon wordt automatisch doorgerekend naar de eventuele percentages bij overwerk- en toeslaguren. De tarieven per afzonderlijk percentage zijn via het Excel bestand aan te leveren.
Knoppen voor het help-systeem
Bij bepaalde schermen is meer informatie te lezen in de help-functie. Met de overgang naar de schermen via het tabbladen systeem vorig jaar is de help-knop niet altijd meer direct te zien. Daarom zijn er hier en daar extra knopjes toegevoegd om de help te kunnen starten.
SMS afzender: controle op gebruik van een naam
De SMS module van Regelneef biedt de mogelijkheid om de afzender in te vullen. Dit is standaard bedoeld om een mobiel nummer in te vullen, maar gebruik van een naam is ook mogelijk. In praktijk blijkt dat gebruik van een naam echter mogelijk voor een minder betrouwbare aflevering zorgt, met name naar landen in oost Europa.
Hierom laat Regelneef voortaan een waarschuwingsknopje zien wanneer er een naam gebruikt wordt bij het verzenden van een SMS. Aflevering is het meest betrouwbaar door een mobiel nummer op te geven als verzender.
Aangepaste afzender bewaren
Wanneer de afzender wordt aangepast zal Regelneef voortaan bij het sluiten van het scherm een vraag stellen of de aangepaste verzender voortaan als standaard gebruikt moet worden. Dit werkt per gebruiker apart.
Diversen
- Regelneef archief: op de tab Certificaten bij een uitzendkracht is nu te dubbelklikken op de kolom die het aantal documenten laat zien. Dan wordt direct het koppeling-scherm geopend.
- In de werkbrief wordt bij het bepalen van de totale omzet voortaan uitgegaan van de afgeronde subtotalen. Zo zal de totale omzet nu altijd gelijk zijn aan de zichtbare subtotalen, er kunnen er geen afrondingsverschillen optreden.
- Op de tab Accommodaties van een uitzendkracht wordt nu ook de postcode als kolom weergegeven.